REFERENTIES

WerkBlij werkt samen met opdrachtgevers in:

Energievoorziening | Financiële dienstverlening | 

Gemeente en overheid | Retail Reizen en recreatie | 

Zakelijke dienstverlening | Zorg 

Case Study

Leidinggeven = POSITIE INNEMEN

Een unieke retail organisatie uit Noord Holland heeft WerkBlij benadert met een vraagstuk over efficiënter werken. Na enkele gesprekken met het hoofd Human Resources en een uitgebreide intake met de directeur operationele zaken werden de verschillende uitdagingen van de organisatie duidelijk.

De organisatie heeft een transitie doorgemaakt van een zeer service gerichte organisatie met een ‘alles kan’ mentaliteit naar een meer gestandaardiseerde service. Deze transitie was nog niet overal voldoende verweven in de cultuur en de wijze waarop leiding werd gegeven. De veteranen in de organisatie zijn zich deels bewust van de nieuwe koers maar wisten hier moeilijk handen en voeten aan te geven. De nieuwe garde vond al snel berusting; ‘zo gaat het hier nou eenmaal’ waardoor de energie om te veranderen wegebde.

Samen met het bedrijf is ervoor gekozen om de leidinggevende cultuur van het middenmanagement aan te pakken. Na het afronden van een eerste opzet van het programma heb ik een dag meegelopen in het bedrijf. De indrukken van de cultuur, de werkwijze en de omgangsvormen met elkaar en de klanten heb ik meegenomen in de ontwikkeling van het programma waardoor het écht maatwerk was.

De start was een gezamenlijke kick-off, hierin werd de visie doorleeft en doelen van het programma vastgesteld.

In een aantal sessies met het team – waar we onder andere training, werkopdrachten en gesprekken over omgang hebben gevoerd – is gewerkt aan leidinggevende- en gespreksvaardigheden en is het vertrouwen in elkaar gegroeid. De leidinggevenden hebben geleerd hun medewerkers vanuit positiviteit te beïnvloeden en meer impact te maken naar de directie.

Het programma van WerkBlij heeft het middenmanagement geholpen positie in te nemen en de transitie van de organisatie heeft een flinke stap vooruit gemaakt.

WAT KLANTEN

VAN WERKBLIJ VINDEN

IK LAAT GRAAG ZIEN WAT KLANTEN ERVAREN NA HET VOLGEN VAN EEN VAN MIJN PROGRAMMA’S

Inge Sonnenschein

Kennismaken?

Laat hier je telefoonnummer achter, dan bel ik je!