Training op Maat

Incompany trajecten
met écht effect in de praktijk

Dat is wat WerkBlij belooft en waarmaakt. WerkBlij is gespecialiseerd in het terugvinden van werkplezier. Dit doet WerkBlij aan de hand van drie thema’s; ontwikkelen van persoonlijke werkmethode, persoonlijk leiderschap en leidinggeven. WerkBlij begeleidt individuen en teams naar proactieve samenwerking. 

WerkBlij zorgt ervoor dat deelnemers weten hoe het werkt, de nieuwe vaardigheden kunnen toepassen en gaat hierin een stapje verder zodat deelnemers het ook gaan doen. Dit levert écht effect op in de praktijk! 

  • Zeggen je teamleden te vaak en te snel ja tegen scope wijzigingen of andere verzoeken van opdrachtgevers? Zeg je zelf te makkelijk ja tegen een leuk project, terwijl je stiekem dat je te veel hooi op je vork neemt? Misschien is het juist lastig om nee te zeggen tegen iemand die ontzettend vriendelijk is en inspeelt op jouw (schuld) gevoel? Zorgt dit voor irritaties, ongezonde werkdruk, en leidt het tot fouten?
 
  • Is altijd alles even belangrijk? Is het lastig voor je team om prioriteiten te stellen? Doen ze alles en zijn je teamleden hierdoor erg druk en werken ze ineffectief? Hoe zorg je dat je team de juiste keuzes maakt. Hoe kan je de impact van de keuzes inzichtelijk maken?
 
  • Krijg je een teamlid moeilijk mee in jouw plannen? Zit hij of zij direct in de weerstand? En zegt tegen alles ‘ja maar…’ ? Jij probeert te overtuigen met argumenten, trekt alles uit de kast en niks lijkt te werken. Hoe doorbreek je dit patroon en zorg je voor een andere uitkomst?

Zo maar een paar voorbeelden waar je als leidinggevende tegenaan kan lopen. Op de thema’s werkmethode, persoonlijk leiderschap en leidinggeven ontwikkelt WerkBlij incompany programma’s. Deze programma’s zijn volledig op maat gemaakt en sluiten daardoor naadloos aan bij jullie praktijk en organisatie context.

Wil je ook werken aan een opgeruimd gevoel?

Bomvol interactie, tijd vliegt voorbij...

De programma’s en trainingen van WerkBlij kenmerken zich door veel interactie, je houdt energie over en de tijd vliegt voorbij. De trainingen en programma’s bestaan uit veel praktische elementen met diepgang waar nodig. Het geleerde is direct toe te passen in de praktijk. 

De programma’s bevatten altijd een gedegen intake bij jou op locatie zodat ik jouw context kan zien en voelen. Een programma kan bestaan uit groepstraining, individuele coaching, werkopdrachten, advies en/of intervisie. 

WerkBlij neemt geen genoegen met alleen kennis overdragen en oefenen op locatie. WerkBlij vindt het belangrijk dat het effect van het programma zichtbaar en voelbaar is op de werkvloer. Échte gedragsverandering, daarmee bereik je je doel! Daarom wordt er ruim aandacht geschonken aan de transfer van het programma naar de praktijk op de werkvloer. 

De trainingen zijn altijd maatwerk omdat geen groep hetzelfde is. De meest gevraagde onderwerpen staan hieronder beschrevenStaat jouw onderwerp er niet tussen? 

Laten we sparren! Ik vind het heel leuk om samen met jullie te bouwen aan een programma dat aansluit bij jullie praktijk en vraagstuk. Misschien is een training voor jouw vraagstuk de ‘juiste’ oplossing is. Misschien is team coaching of procesbegeleiding voor jouw vraagstuk effectiever. Ik geef je altijd een eerlijk en oprecht advies.

Aanspreken, zonder gedoe!

Aanspreken is voor veel professionals en leidinggevenden lastig, je wilt de sfeer niet verpesten. Wanneer je iemand aanspreekt heeft het vaak niet het gewenste effect, het gedrag van de ander verandert niet.

Hoe zou het zijn om elkaar op zo’n manier aan te spreken dat het gedrag verandert en de relatie onderling wordt versterkt? Bij ieder goed gesprek bouw je aan vertrouwen onderling. Zo worden high performing teams gebouwd!

Succesvol Hybride Werken

Hoe combineren we het goede van thuiswerken met het goede van samenwerken op kantoor?

Hoe werk je samen in een hybride vorm? Wat doe je digitaal en wanneer kom je op kantoor om elkaar te ontmoeten, te brainstormen te verbinding met je organisatie? 

Wat heb je als leidinggevende te doen in het aansturen van een hybride team? Hoe maak je van hybride werken een succes?

 

Effectief Teamwerk

Stel, het loopt niet helemaal lekker in je team, het team werkt ontzettend hard en toch blijven de resultaten achter. Er wordt regelmatig over een hoge werkdruk gesproken maar wat de precieze oorzaken zijn is lastig te achterhalen. 

Je gunt je team focus en vooral werkplezier. Maar waar begin je? Werkprocessen, prioriteren, doelstellingen, planning, samenwerking… de oorzaak kan op veel verschillende terreinen liggen.

Focus & Flow in je (hybride) werkdag

Back to back overleggen, een actielijst waar geen einde aan lijkt te komen, en een overvolle inbox. Kortom, je rent mee in de ratrace.

Hoe zou het voor je voelen als je weer wat lucht in je agenda hebt en eindelijk toekomt aan de lange termijn projecten? Dat je energie over houdt en iedere dag met een voldaan gevoel afsluit. Dat je een waardevolle bijdrage levert aan je team en organisatie?  

Wat is het jou waard om de waan van de dag de baas te worden? Het kan eenvoudiger en sneller dan je denkt!